Beskære hassel – opdatering

september 20, 2017  |  Grønne fingre, Træbeskæring
Sidste år i februar beskar jeg mine hasselbuske. Jeg skar dem helt ned til ca. 10cm over jorden med min motorsav. Det var 3 flotte buske, men de trængte til at blive skåret tilbage og græsset bagved trængte til noget sol. Jeg tog en chance og skar dem helt ned, og hvis de ikke kom igen, så kunne jeg altid sætte en bænk der.

Hasselbuske efter beskæring i februar 2016.

Men det var en meget grundløs bekymring, da de er tilbage i fuldt kraft.

Halvandet år efter, fuld kraft fremad

Der er dog stadig ingen nødder på, men det forventer jeg kommer igen til næste år. Jeg fik aldrig taget nye skud, da planen for det område de skulle have stået i blev til hestefold istedet. Men det er der vist rig mulighed for hvis det bliver relevant igen, da der er masser af nye skud. Men alt i alt ikke noget problem bare at skære de hele ned, det kommer hurtigt tilbage. Man burde begrænse de nye skud til 3-5 på hver busk, der så kan blive til en fin høj busk. Det har jeg ikke gjort endnu, men det kan blive et projekt her til efterår. Det vil fremme nogle stærke grene der kan komme nødder på og hønsene ville have god mulighed for at komme ind under buske og spise skadedyr (snudebiller).

Leave a Reply